اخبار و مقالات

آگهی‌ها

کالاها

شرکت‌ها

دی اتانول آمین (DEA)

خریدار: :  بامداد پترو پارسان

1   کیلوگرم 1  ریال  
پیشنهاد فروش

سدیم کربنات (Sodium Carbonate)

خریدار: :  بامداد پترو پارسان

1   کیلوگرم 1  ریال  
پیشنهاد فروش

استیک اسید (Acetic Acid)

خریدار: :  بامداد پترو پارسان

1   کیلوگرم 1  ریال  
پیشنهاد فروش

اسید نیتریک (Nitric Acid)

خریدار: :  بامداد پترو پارسان

1   کیلوگرم 1  ریال  
پیشنهاد فروش

استیک اسید (Acetic Acid)

فروشنده: :  بامداد پترو پارسان

1   کیلوگرم تماس بگیرید   
سفارش خرید

دی اکسید تیتانیوم (Titanium Dioxide)

فروشنده: :  شیمی پل

1   کیلوگرم تماس بگیرید   
سفارش خرید

پلی پروپیلن (Polypropylene)

فروشنده: :  سالارشیمی

1   کیلوگرم تماس بگیرید   
سفارش خرید

اسید استئاریک (Stearic Acid)

فروشنده: :  آسا صنعت ساتیا

1   کیسه تماس بگیرید   
سفارش خرید

متانول (Methanol)

فروشنده: :  مهرادکو

1   کیلوگرم تماس بگیرید   
سفارش خرید

استیک اسید (Acetic Acid)

فروشنده: :  بامداد پترو پارسان

1   کیلوگرم تماس بگیرید   
سفارش خرید

دی اکسید تیتانیوم (Titanium Dioxide)

فروشنده: :  شیمی پل

1   کیلوگرم تماس بگیرید   
سفارش خرید

پلی پروپیلن (Polypropylene)

فروشنده: :  سالارشیمی

1   کیلوگرم تماس بگیرید   
سفارش خرید

نرخ واقعی دلار چند تومان است؟

نرخ واقعی دلار چند تومان است؟

دلار در آزادترین بازار ارز دنیا به ۳۳۰۰ تومان رسید تا پول ملی سخت‌ترین روزها را تجربه کند. اگر دلار همچنان با این نرخ خرید و فروش شود بدان معناست که ارزش دلار ۳۳ هزار برابر پول ما است!

دلار در آزادترین بازار ارز دنیا به ۳۳۰۰ تومان رسید تا پول ملی سخت‌ترین روزها را تجربه کند. اگر دلار همچنان با این نرخ خرید و فروش شود بدان معناست که ارزش دلار ۳۳ هزار برابر پول ما است!

 طبیعی است که از این جمله تعجب کرده باشید چراکه این نرخ و این ارقام واقعی نیستند. در چنین شرایطی سوالات بسیاری به وجود می‌آید که پاسخ دادن به آنها فرصتی مفصل می‌طلبد اما مهم‌ترین سوالی که قصد داریم پاسخ آن را بررسی کنیم این است که نرخ «واقعی» دلار چند تومان است و برای هر دلار باید چند ریال بپردازیم؟ برای پاسخ به این سوال باید ابعاد گوناگونی را مدنظر قرار دهیم اما معمول‌ترین روش‌های محاسبه نرخ دلار را بررسی می‌کنیم.

۱- دلار همبرگری:

یکی از ساده‌ترین روش‌های محاسبه نرخ ارز مقایسه قیمت یک یا چند کالا در کشورهای مختلف است. از مقایسه‌های رایج این روش، مقایسه قیمت یک ساندویچ همبرگر است و برای اینکه این روش علمی محاسبه شود باید نرخ ساندویچ همبرگر با یک نوع کیفیت محاسبه شود. در آمریکا بهترین نوع ساندویچ همبرگر مک‌دونالد ۵ دلار است و بهترین ساندویچ همبرگر در ایران ۵هزار تومان؛ یعنی اینکه نرخ برابری هر دلار با این روش باید ۱۰۰۰ تومان باشد. اگر کسی ایراد بگیرد و بگوید در صورت وجود مک‌دونالد در ایران هر ساندویچ همبرگر آن به قیمت ۷ هزار تومان فروخته می‌شد، باز هم نرخ دلار ۱۴۰۰ تومان خواهد بود نه ۳۳۰۰ تومان.

۲- دلار تورمی:

یکی از روش‌های محاسبه نرخ ارز حقیقی، تعدیل نرخ ارز اسمی بر اساس مابه‌التفاوت تورم داخلی و خارجی است. در این استدلال انتخاب سال مبنا از اهمیت راهبردی برخوردار است.

بهترین زمان برای تعیین سال مبنا، سالی است که عرضه و تقاضای ارز بدون دخالت دلارهای نفتی تعیین شده باشد. بنابراین با انتخاب سال ۱۳۴۰ و با فرض محاسبه مابه‌التفاوت تورم داخل ایران با آمریکا طی ۵۰ سال گذشته، نرخ حقیقی دلار در سال جاری حدود ۸۲۰ تومان برآورد می‌شود.

به عنوان مثال سطح عمومی قیمت‌ها در ایران از سال ۱۳۴۰ تا ابتدای سال ۱۳۹۰ در یک دوره ۵۰ ساله، ۷۸۰ برابر شده و سطح قیمت‌ها در کشور آمریکا با ارز خارجی دلار، ۷/۴۲ برابر شده است. بنابراین نسبت قیمت‌های آمریکا به ایران طی دوره مورد نظر ۱۰۵ برابر کاهش داشته است. چنانچه سال ۴۰ را که در آن نرخ ارز اسمی معادل۷۶ ریال بوده، به عنوان سال مبنا انتخاب کنیم، یک محاسبه ساده نشان می‌دهد میزان نرخ ارز اسمی در سال ۹۰ که نرخ ارز حقیقی در این سال را معادل سال مبنا قرار می‌دهد، معادل ۸۱۹۰ ریال خواهد بود.

به عبارت دیگر با لحاظ سال ۴۰ به عنوان سال مبنا، قیمت ۸۱۹۰ ریالی ارز در سال ۹۰، اثرات تورم در ۲ کشور را زدوده و نرخ ارز حقیقی را ثابت نگاه می‌دارد. از طرف دیگر اگر سال ۱۳۸۰ به عنوان سال پایه مبنا قرار گیرد، تا ابتدای سال ۱۳۹۰ سطح عمومی قیمت‌ها در ایران ۳/۶۱ و در آمریکا تنها ۱/۲۴ برابر شده است. با توجه به اینکه نرخ دلار در سال ۱۳۸۰ برابر با ۷۹۲۵ ریال بوده است، نرخ دلار در سال ۱۳۹۰، معادل ۲ هزار و ۳۰۰ تومان تعیین می‌شود.

البته در محاسبه این سال نیز برخی کارشناسان معتقدند بانک مرکزی در سال ۸۰ که یکسان‌سازی ارز اتفاق افتاد نرخی از بازار چند نرخی را انتخاب کرد که بالاتر از میزان واقعی بود. به گفته کارشناسان در آن زمان محاسبات نشان می‌داد نرخ برابری واقعی دلار و ریال در محدوده ۵۰۰ تومان بود اما پرش بانک مرکزی برای یکسان‌سازی نرخ بیش از رقم واقعی بود.

این ارقام در حالی محاسبه می‌شود که آنچه واقعا در بازار قابل دسترسی است ارقام دیگری است؛ در ۶ ماه نخست سال جاری قیمت هر دلار به طور متوسط به رقمی معادل ۲۵۰۰ تومان رسیده و نرخ رسمی بین بانکی معادل ۱۲۲۶ تومان است. برای روشن شدن موضوع مثالی دیگر می‌آوریم. به طور مشخص در بین سال‌های ۱۳۵۶ تا ۱۳۶۳، نرخ دلار بیش از ۸ برابر افزایش داشته و از ۷۱ ریال در سال ۱۳۵۶ به ۵۸۰ ریال در سال ۱۳۶۳ رسیده است که نشان از شیب تند تغییرات نرخ دلار طی این سال‌ها دارد.

اگر سال مبنا سال ۱۳۵۶ باشد، نرخ دلار در ابتدای سال ۱۳۹۰، معادل ۵۰۰ تومان می‌شود. برخی اشاره کرده‌اند که بهترین زمان برای تعیین سال مبنا، سالی است که در آن، درآمدهای نفتی و سرریز شدن دلارهای نفتی به اقتصاد وجود نداشته باشد و عرضه و تقاضای ارز بدون دخالت دلارهای نفتی تعیین شده باشد. این دسته از کارشناسان معتقدند هرقدر دوره محاسبه طولانی‌تر باشد، بهتر است زیرا تحولات بیشتری را در خود جای می‌دهد. با توجه به متغیر بودن نرخ‌هایی که با محاسبات متعدد فوق به دست می‌آید به نظر می‌رسد نرخ دلار در هر صورت نباید از ۲۰۰۰ تومان فراتر رود.

۳- دلار دولتی:

روش‌های معمول و طبیعی محاسبه نرخ دلار در سطور بالا گفته شد اما در ایران یک عامل بسیار تاثیرگذار در تعیین نرخ ارز وجود دارد؛ دولت. با توجه به حجم در اختیار داشتن ارز، دولت تنها منبع عرضه ارز به شمار می‌رود و این یعنی دولت نقش بسیار مهمی در تعیین نرخ ارز دارد. یعنی با توجه به سهم بالای دولت از اقتصاد در عمل ظرف عرضه و تقاضا در انحصار دولت است.

سهم صادرات غیرنفتی را اگر تصور کنیم همه توسط بخش غیردولتی صورت می‌گیرد که در نقطه اوج خود در سال ۹۰ معادل ۳۰ میلیارد دلار بوده و صادرات نفتی معادل ۱۱۳ میلیارد دلار، بر این اساس سهم بخش غیردولتی در عرضه زیر ۲۰ درصد خواهد بود، آن هم عرضه‌ای که با ضوابط بانکی به طور کامل در اختیار بانک مرکزی است. از طرفی در قانون هیچ نامی از ارز مرجع برده نشده و هر نرخی که بانک مرکزی به عنوان ارز مرجع استفاده کند در اصل ابزار، رانت و یارانه‌ای است برای کنترل صادرات و واردات.

البته دولت این توانایی را دارد که با استفاده از این رانت، درآمدزایی غیرقانونی را نیز انجام دهد که در صورت انجام آن شرایط اقتصادی آینده به سود دولت نخواهد بود و فقط می‌تواند بهره‌برداری مقطعی کند. با این شرایط دولت این توانایی را دارد که با عرضه گسترده ارز، نرخ آن را تعدیل کرده و حتی قیمت دلار را به کمتر از ۲۰۰۰ تومان برساند. البته رساندن نرخ دلار به یک‌ماه گذشته یعنی ۱۸۰۰ تومان انتظاری شگفت‌انگیز نخواهد بود اگر همتی باشد و برنامه‌ای.

جوان انلاین

  • مطالب مرتبط
نظرات (52) کاربر عضو:  کاربر مهمان: 
مجید شناسه نظر: 40686 15 مهر 1391 - 9:38

آقا من نمیدونم تمام ایت های وابسته به یک نهاد فرهنگی-نظامی از صبح دارن قیمت تراشی می کنن؛ دلار تتو بازار خودشو پیدا می کنه

ادامه
احمد شناسه نظر: 40691 15 مهر 1391 - 9:49

ارزش دلار ۳۳ هزار برابر پول ما باشه اونقدر تحقیر کننده نیست که درهم امارات حدود 10000 ریال ایران و دینار کویت حدود 100000 ریال ایران باشه.
یعنی واحد پول یه بیابون بی آب و علف و با جمعیت کمتر از یک میلیون 10000 تا 100000 برابر واحد پول ماست.

ادامه
رضا شناسه نظر: 40712 15 مهر 1391 - 10:0

آقای ارانیکو اینهایی که نوشتی کاملا درسته اما در شرایط عادی
وقتی کشوری دچار تنش خارجی و داخلیه این عدد و ارقام نمیتونن واقغی باشن و در نتیجه اون بازاره که بر اساس عرضه و تقاضا قیمت رو تعین میکنه نه فرمول های ریاضی...

ادامه
رضا شناسه نظر: 40713 15 مهر 1391 - 10:1

ارزش پول ملی کشورهای نفت خیز به میزان فروش نفت وصدالبته به میزان نفتی که در اختیار امریکا واروپا (به عنوان باج )قرار میده دارد نه به صنعت و اقتصادی که هیچ کدام از کشورهای نفت خیز از ان بهره مند نیستند .حالا با این وضعیت وسیاست دولت و نیاز بودجه ای دلار؟؟؟؟؟؟؟

ادامه
اسماعیل شناسه نظر: 40719 15 مهر 1391 - 10:5

حضرت علی میفرماید . اگر شخصی نتواند از مسئولیتی که دادند درست استفاده کند ویا ان مسئولیت را در توان خود نبیند اگر به ان مسئولیت ادامه بدهد و مردم را به زحمت باندازد حکم محارب را پیدا میکند انشاالله مسئولین ما از پس مسئولیتهایشان درست برایند

ادامه
زرگران شناسه نظر: 40722 15 مهر 1391 - 10:7

قیمت واقعی زیر 1000تومان است و بالاتر از آن کاذب و حباب است

ادامه
محمد شناسه نظر: 40727 15 مهر 1391 - 10:10

ارانیکو یک روش دیگر برای محاسبه نرخ دلار تقسیم حجم نقدینگی ریالی کشور بر درآمد ارزی است .زمانیکه حجم نقدینگی در جامعه بدلایلی همچون فروش خارج از برنامه یا انتشار اسکناس بدون پشتوانه یا استقراض افزایش پیدا میکند ارزش پول کشور کاهش پیدا میکند.

ادامه
شایان شناسه نظر: 40732 15 مهر 1391 - 10:15

من با ابن 780 برابر شدن قیمت ها مشکل دارم
ممکنه بفرمایید نحوه محاسبه چطوری بوده؟

ادامه
منصور شناسه نظر: 40734 15 مهر 1391 - 10:17

اقا ما که تا حالا همبرگر مک دونالد امریکایی نخوردم ،ولی اگه مثل همینی باشه که داخل ایران م دونالد مخصوص می فروشن دو تومن نمی ارزه.

ادامه
بانکدار شناسه نظر: 40735 15 مهر 1391 - 10:17

باسپاس از این مقاله مفید . اما محاسبات انجام شده در صورتی نتیجه درست و واقعی می دهد که آمارهای استفاده شده در محاسبات واقعی باشد که با کمال شرمندگی عرض می کنم بنده به این موضوع شک دارم . بانک مرکزی اعلام می کند تورم 21 درصد درحالی که خرید روزانه ما مردم در بازار حاکی از 50 درصد تورم است . متاسفانه ما همیشه خودمان را گول می زنیم و این بدترین چیزی است که می توانداتفاق بیافتد چون تحلیلمان از بازار نیز غیر واقعی می شود !

ادامه
مهسا شناسه نظر: 40736 15 مهر 1391 - 10:17

واقعا تحلیل خیلی خوب و علمی بود خوب پس مشخصه تمام بالا بردن قیمت دلار و پایین اوردن ارزش ریال توسط عده ای سودجو انجام می شه و دولت می تونه کنترل کنه و نمی کنه

ادامه
رضا شناسه نظر: 40738 15 مهر 1391 - 10:18

به خداوند یکتا قسم اگه قدری با سیاست در مورد انرژی هسته ای تصمیم گیری شود به زودی به نتایج دلخواه میرسیم ما ملت ایرانیم و همیشه پیروز در این شکی نیست ولی برای پرش بلند نیاز به کمی عقب نشینی هست ای کاش از لجبازیها در خیلی از سطوح دست کشید و فقط به ایران و ایرانی فکر کرد

ادامه
ساشا شناسه نظر: 40740 15 مهر 1391 - 10:21

به نظر تحلیل گران آیا حالا که دلار یک کمی پایین اومده بخریم یا نه؟

ادامه
پیر آفلاین شناسه نظر: 40742 15 مهر 1391 - 10:22

چرا ... می گی؟ تورم تو ایران همیشه دو رقمی بوده، تو آمریکا و اروپا در حد 2-3 درصد.
چندین و چند سال دلار رو به زور 1000 نگه داشتین، خوب معلومه با محاسبه اختلاف تورم الان باید 200% بالاتر رفته باشه.

ادامه
ایران شناسه نظر: 40755 15 مهر 1391 - 10:28

جناب شایان
بسیار ساده است ، شما قیمت یک پرس چلوکباب که غذای محبوب ایرانیهاست را در سال 1340 با قیمت همان غذا درسال 1390 مقایسه کنید . البته نان کالایی عمومی تر است اما چون همیشه دولت بابت آن سوبسید پرداخت کرده و همزمان قیمت را هم کنترل کرده ، نتیجه بررسی را غیر واقعی می کند به نظر من مقایسه قیمت چلوکباب یا حتی قیمت دیزی خیلی بهتر است . اگر نتیجه را یافتید در سایت قرار دهید که همه بخوانند . با سپاس .

ادامه
دکتر شناسه نظر: 40768 15 مهر 1391 - 10:36

ارزش واقعی 4500 است

ادامه
هیوا شناسه نظر: 40780 15 مهر 1391 - 10:52

آقای ساشای عزیز متاسفم برات که طرز فکرت اینجوریه آخه دلار که کالا نیست بخوای خرید و فروشش کنی
4 نفر با طرز فکر نوئه که بازارو به این روز انداختن

ادامه
امین شناسه نظر: 40804 15 مهر 1391 - 11:14

قیمت واقعی دلاررا می توان برحسب قیمت بقیه پول دیگرکشورها متل یورو ودرهم ...قیمت گذاری کردمتلا هر یورو4700تومان میباشد تقسیم بر1.30می شود3615تومان قیمت دلار

ادامه
رامین شناسه نظر: 40818 15 مهر 1391 - 11:25

امین جان پنجت رو باز کردی میگی اسمش وجبه؟ استاد!!! نرخ برابری دلار در مقابل ریال موضوع بحثه

ادامه
محمد شناسه نظر: 40819 15 مهر 1391 - 11:25

حالا نمیشه به جای دلار همبرگری دلار بر مبنای بنز حساب بشه یا حقوق کارمندی

ادامه
شهرام شناسه نظر: 40825 15 مهر 1391 - 11:27

خدمت دوست گرامی آقا رضا با شناسه 40713
ظاهرا" شما و بعضی از دوستان هنوز هم فکر می کنید که کشورهایی مثل عربستان، قطر یا امارات مانند سابق فقط نفت می فروشند و با فروش نفت هزینه های جاری مملکت خودشون رو تأمین میکنند.
اگر اینطوری لطفا" سری به تمام (نه یکی یا دوتا) سایتهای اقتصادی دنیا بزنید تا متوجه بشید که در حال حاضر ایران از نظر تولیدات صنایع پتروشیمی که زمانی از جزو بالاترین تولید کنندگان دنیا بوده در خاور میانه و همان کشورهایی که شما ادعا میکنید در رده چندم قرار داره، یا به همین ترکیه همسایه کناری خودمون که تا چند سال پیش جزو فقیرترین و نا امن ترین کشورهای دنیا بوده و حالا ....... سری بزنید یا تحقیق کنید تا متوجه بشید.
بهتره همه دوستان در هر موقعیت مقام یا درجه ای که هستن وقایع رو همانطوری که هست ببینن نه اونجوری که دلشون می خواد.

ادامه
علیرضا شناسه نظر: 40836 15 مهر 1391 - 11:31

کسانی که قیمت دلار رو بالاتر از 2000 تومن حدس میزنن همونایی هستن که دلار 3500-3800 تومنی خریدن (به نظر من کسی که کار و زندگیشو ول کنه بیاد سراغ ارز حقشه هر چقدر ضرر بکنه)

ادامه
علی شناسه نظر: 40865 15 مهر 1391 - 11:47

یک روش دیگر محاسبه قیمت دلار : 4- دلار مرغی. قیمت مرغ در اکثر کشورها زیر یک دلار است و در کشور ما 4500 تومان . پس یک دلار معادل 4500 تومان است.

ادامه
ali شناسه نظر: 40866 15 مهر 1391 - 11:48

من در دبی زندگی میکنم اولا مگدونالد 22 درهم با 300 تومان حساب کنی یعنی 6600تومان که ارزونترین ساندویج اینجاست نه بهترین به نظر من نگران با رفتن دلار نباشید کمی تحمل کنید اجازه بدید انقدر بالا بره تا منفجر بشه این دلاره 2000 تومانی که ارزوشو دارین حق ما نیست

ادامه
امین شناسه نظر: 40891 15 مهر 1391 - 12:3

رامین جان شما میخواهی بادنیامعامله بکنی ....مگراینکه معاملات شما در خلاءودربازار خیالی باشد

ادامه
رامین شناسه نظر: 40912 15 مهر 1391 - 12:21

امین جان قیمت یورویی که شما میفرمائید تو این آشفته بازار تعین شده اونم کاذبه قیمت واقعی دلار و یورو این نیست

ادامه
کمال شناسه نظر: 40914 15 مهر 1391 - 12:22

خرید 2800 و فروش 2900 نرخ ساعت 12

ادامه
اسماعیل اشتیاقی شناسه نظر: 40931 15 مهر 1391 - 12:40

با سلام خدمت نگارنده متن و بازدید کنندگان محترم سایت
سن اینجانب به سال 1340 قد نمی دهد ولی مرحوم پدرم در سال 1356 یک بابت منزل مسکونی را به قیمت 10.000 تومان خریداری کردند که امروز حداقل 500 میلیون تومان ارزش دارد. یعنی 50.000 برابر. نگارنده محترم متن با چه روشی افزایش نرخها را از سال 1340 تا 1390 فقط 780 برابر محاسبه کرده اند؟!!!

اگر خارج از مقوله مسکن به سایر کالاها هم دقت کنیم البته نه به این شدت ولی افزایش قیمت آنها از اول انقلاب تاکنون حدود 10.000 برابر بوده است. از سال 1340 تا 1357 را به عنوان تخفیف به حساب نیاوردم!

ادامه
امین شناسه نظر: 40942 15 مهر 1391 - 12:46

رامین جان صبرکن.. صبح می شه ...معلوم می شه

ادامه
صابر شناسه نظر: 40945 15 مهر 1391 - 12:46

خرید 2500 فروش 2600 صرافی آبان

ادامه
امین شناسه نظر: 40958 15 مهر 1391 - 12:57

صرافان اصلا خرید وفروش نمی کنند فقط قیمت دستوری میدن... برای خالی نبودن عریضه...

ادامه
رهگذر شناسه نظر: 40971 15 مهر 1391 - 13:3

نویسنده محترم، با فرمول حضرت عالی اگه کار کنیم من هم سیتم مرغی (!) رو پیشنهاد می کنم:
مرغ تو دنیا کیلویی حدود 1 دلار هست و در ایران 4500تومان. پس 1 دلار = 4500تومان !!!!!!

ادامه
Hamid شناسه نظر: 40977 15 مهر 1391 - 13:6

منم با نظر دوستان در مورد واقعی نبودن آمار ارائه شده موافقم. مثلا همین همبرگر، اگر نویسنده یه سر به مغازه پیک نیک واقع در نیاوران بزنه می فهمه که قیمت یه همبرگر زیر متوسط در ایران 8000 تومانه...
متاسفانه ما تو همین مثالای همبرگریمونم به هم دروغ میگیم...

ادامه
علی شناسه نظر: 41033 15 مهر 1391 - 13:34

صرافی های خاص و زیر نظر بانک تا 5000 دلار و به نرخ 2850 عرضه می کنند صف خرید تشکیل شده
فیمت فردا 2750 تومان است.

ادامه
امین شناسه نظر: 41041 15 مهر 1391 - 13:36

قیمت سکه بادلار3615تومان می شود1330000تومان اگرقیمت سکه بطور واقعی پایین امد نه دستوری درقیمت دلارهم تاتیردارد چنانچه خود طلاازنظرجهانی پایین نیاید...

ادامه
امیر شناسه نظر: 41053 15 مهر 1391 - 13:40

همیشه در این مثلا مقایسه ها مغلطه های بزرگی میشود
- آن همبرگر مکدونالد با آن کیفیت در ایران چند خواهد بود ؟؟
- آیا یک پژو 206 که در فرانسه تولید میشود ، آنهم با دستمزد کارگر فرانسوی و هزینه های اروپایی و کیفیت و قطعات اوریجینال و..... با پژو 206 ایرانخودرو یکی است ؟؟ تازه آن 206 با امکانات فول 7500 تا 8000 دلار و نمومنه ایرانی آن 22 تا 24 میلیون تومان .. پس با این حساب کف قیمت دلار میشود 3000 تومان .
- قیمت یک کیلو گوشت در جهان معادل 8 دلار است ... البته گوشتی که یک کیلوی آن قابل خوردن باشد و نه با استخوا ن و چربی و ....که همچین گوشتی در ایرن کیلوی28000 تا 32000 تومان است ه باز هم قیمت کف دلار میشود 3000 تومان
و...............
پس میبینید که میتوان در این زمینه مثالهای گوناگونی زد ....

ادامه
رضا م شناسه نظر: 41099 15 مهر 1391 - 14:11

مطلبی که در بالا نوشته شده درست است اما گول زننده
یعنی برای من مصرف کننده که تقاضای خرید دلار یا هر ارز دیگری که دارم استفاده از پرایس ایندکس یا فیشر ایندکس یا بقول نویسنده مطلب روش همبرگر ،دید درستی از قیمت ارز خارجی را نمیدهد و این ایندکسها عموما در ارزیابی های اقتصاد در مقیاس ملی مورد استفاده قرار میگیرد یعنی وقتی شما میبینید که سازمانها و نهادهای بین المللی اقتصاد ایران را مورد ارزیابی و مقایسه قرار میدهند از این روشها استفاده میکنند و یا برای اجرای پروژه های بین المللی از ایندکس قیمتها یا هزینه زندگی استفاده میکنند.
ولی وقتی اقتصادهای موجود جهان کاملا آزاد نیستند و جریان پول و کالا و خدمات با محدودیت روبرو است این ایندکسها بصورت طبیعی متعادل نمیگردند.
به اقتصاد چین توجه کنید با توجه به اینکه همیشه با تراز بازرگانی بسیار بالا روبرو است ولی با دخالت دولت چین و کنترل ورود ارز خارجی بصورت افزایش ذخایر ارزی و یا برگشت به کشورهای اصلی مانند خرید اوراق قرضه آمریکائی عرضه ارز را در داخل چین محدود نموده و باعث عدم تقویت یوان میگردد.پس دخالت دولت نهایتا تعیین کننده نرخ ارز میباشد.
در اقتصاد ایران نیز دولت با کنترل عرضه و حتی تقاضا قادر به کنترل نرخ دلار میباشد. در حال حاضر با توجه به تراز مثبت ایران دلیل کاهش عرضه دلار در بازار داخل بخشی مربوط به تحریمها میباشد و بخش دیگر مربوط به برنامه ریزی دولت و در بحث تقاضا بخشی مربوط به نیازهای وارداتی است و بخش دیگر به وجه سوداگری ارز برمیگردد که اگر دولت برنامه ریزی درستی داشته باشد بخش سوداگری از بحث تقاضا حذف میشود و با ثبات نرخ ارز سرمایه گذاری بر روی دلار برای کسب سود اشتباه است. با توجه به تمام مطالبی که نوشتم به نظر من قیمت نهائی دلار با سیاستهای دولت مشخص خواهد شد و در شرایط فعلی در صورت برنامه داشتن دولت در کنترل نرخ دلار میتوان سطح قیمت زیر 2 هزار تومان را برای دلار دید.

ادامه
مهرداد شناسه نظر: 41104 15 مهر 1391 - 14:13

اقایون ما باید ازادی ارز داشته باشیم به این دلیل

بتوانیم صادرات غیر نفتی داشته باششیم.نتیجه:افزایش کیفیت محصولاتمان به دلیل رقابت (مثالش خودرو سازی بسیار ضعیفمان به هم دلیل هست و برای جبران ما امدیم خودرو وارداتی را به این روز در اوردیم.)

ادامه
مهرداد شناسه نظر: 41169 15 مهر 1391 - 14:34

دلار ساعت 14:00 تو بازار 3790-3750 فروش؛ خرید 3650

ادامه
مسعود شناسه نظر: 41191 15 مهر 1391 - 14:44

زاست می گه کمتز ار 3740 من فروشنده ندیدم زیر 3000 تومن فقط برای دل خوشی من و شماست

ادامه
رضا شناسه نظر: 41208 15 مهر 1391 - 14:53

آقا مهرداد به جای 2790 و 2750 چرا 3790 و 3750 زدی برادر

ادامه
فرهاد شناسه نظر: 41236 15 مهر 1391 - 15:9

مهران درست زده ؛ جو سازی نکنید برادر جان 3790 تا 3750 , شما کدوم ولایت زندگی می کنی که 2790 معامله می کنن, خواب دیدی خیر باشه

ادامه
یونس شناسه نظر: 41372 15 مهر 1391 - 16:20

تو دلار 1750 تومنی همه قیمتهای مواد غذائی ترکیه و آذربایجان با ابران مساوی بود اون موقع من رفته بودمگردش (میوه و مرغ و مربا و وعده های غذایی در رستوران ) تا اونجایی که من پرسیدم قیمت تو ترکیه و اذزبایجان تو 4 ماه اخیر هیچ توفیری نکرده بیشتر از 1750تومن نشان از بی تدبیری مسئولان و دلال بازی کفتارهای فرصت طلب هست والسلام

ادامه
حامد قاسم زاده شناسه نظر: 41594 15 مهر 1391 - 21:7

شرایط اقتصادی ایران با توجه به از بین رفتن دلار در صورت نزولی بودن دلار نیز با اولین شوک می تواند افت تدریجی خود را در یک شبانه روز جبران کند. این مساله بارها در سال قبل اتفاق افتاده است.

ادامه
رضا شناسه نظر: 41886 16 مهر 1391 - 11:19

اگر جلوی بعضی واسطه های بی رحم وسود جو بگیرند مطمعن باشید دلار به زیر 1500 پایین میاد

ادامه
در آلمان شناسه نظر: 45147 20 مهر 1391 - 23:14

تورم در ژاپن در ۳۳ سال گذشته در مجموع فقط ۳۰% بوده در آمریکا ۲۵۰% (۲.۵ برابر) و قیمت ارز ژاپن به دلار آمریکا در همین مدت تقریبا ۲.۵ برابر شده. در مورد مارک (یا یورو کنونی) هم این دو یعنی نرخ تورم و ارز تقریبا برابر بوده اند.
از آنجا که نرخ اجناس در ایران بین ۱۰۰۰ تا ۲۰۰۰ برابر افزایش داشته (در روزها و ماه های آینده بیشتر هم میشود) و ۳۳ سال پیش دلار ۷۰ ریال بوده، پس قیمت واقعی دلار امروز باید بین ۷ تا ۱۴ هزار تومان باشد.
یک لیتر روغن آفتابگردان در اروپا یک یورو هست و خرج خوراک ۲۰۰ یورو در ماه و حداقل درآمد ۱۸۰۰ یورو. در ایران روغن و درآمد چگونه هستند و ۳۳ سال پیش چند بودند؟ به این صورت میشود تغیر رفاه مردم را سنجید.
اما مقایسه درست اینگونه هست که، ایران را با کشوری مثل ترکیه (هر چند که نفت و گاز ندارند.) مقایسه کنیم. درآمد سرانه ترکیه در این ۳۳ سال بیش از ۴ برابر شده. البته درآمد سرانه ایران با قیمت دلار هزار تومان حساب شده و با قیمت سه هزار تومان چند برابر کمتر میشود را باید حساب کنند.

ادامه
مصطفی شناسه نظر: 68442 9 آذر 1391 - 17:1

قیمت واقعی دلار حدود پانصد ریال یا همون پنجاه تومانه خودمان است.متاسفانه یک مشت فارکس باز واونایی که دلار خیردن ودوست دارن بی زحمت ویکشبه پولدار بشن ریختند توی فضای مجازی وچرت وپرت سر هم میکنن وهیچ چیز هم جز جیب خودشون براشون مهم نیست.متاسفم برای اطلاعات بیشتر به لینک زیر مراجعه کنید.http://www.jahannews.com/vdcd5o0xxyt0k96.2a2y.html

ادامه
علی شناسه نظر: 68534 10 آذر 1391 - 5:7

دوست عزیز آقامصطفی متاسفانه از روی سایت جهان نیوزبدلایل نامعلوم برداشته شده.از این لینک این خبر فعلا قابل دسترسی میباشد.http://www.bibaknews.com/fa/news/137659

ادامه
در آلمان شناسه نظر: 80595 24 بهمن 1391 - 19:21

فرض کنیم که در سال ١٣٥٧ حکومت قبلی با کمک ارز حاصل از فروش نفت قیمت ارز را پایین تر از قیمت واقعی آن نگاه داشته بوده، همانگونه که اکنون این حکومت میکند. اگر فرض کنیم که قیمت واقعی در آنزمان ٢١٠ ریال (٧٠ ریال نرخ بازار) بوده و بهای کالاهای اساسی در این مدت ٢١٠٠ برابر شده باشند، و از آنجا که نرخ تورم در آمریکا ٣ برابر در طی ٣٣ سال پیش شده، یعنی در ایران کالاها ٧٠٠ برابر نسبت به آمریکا گرانتر شده اند، پس نرخ ارز واقعی باید ٧٠٠ برابر ٢١٠ ریال باشد. یعنی حدود ١٤ هزار تومان باشد، اگر دولت در قیمت گذاری دخالت نکند.

ادامه
لیلا خرم دره شناسه نظر: 142783 11 آبان 1393 - 16:51

ای بابا ماک توایران داریم عذاب میکشیم لعنت ب این محاجرتمون ک ب ایران کردیم واقعاخسته شدیم

ادامه
حمیدرضا احمدی شناسه نظر: 274630 21 آذر 1394 - 13:50

یک ملیون دلار چه قدر تومان مشود

ادامه
گل صدپر شناسه نظر: 306034 11 اسفند 1396 - 16:11

500$ یعنی چند تومان

ادامه
ارسال نظر
حداقل 3 کاراکتر وارد نمایید.
ایمیل صحیح نیست.
لطفاً پیوند مرتبط را کامل و با http:// وارد کنید
متن نظر خالی است.

wait...